Polufinale SP-a
105

Tok utakmice: Argentina - Hrvatska 3:0

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Argentine i Hrvatske večeras od 20:00 sati na Lusail Iconic stadionu igrali utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos meča mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.
90+5' - Gotova je utakmica! Argentina je zasluženo pobijedila Hrvatsku i plasirala se u finale SP-a!

86' - Scaloni pravi nove izmjene. Izašli su Molina i Mac Allister, a ušli su Foyth i Correa.

83' - Kakva prilika za Argentinu! Mac Allister je ostao sam na drugoj stativi nakon centaršuta, ali je iz ipak dosta teške situacije pucao pored gola.

81' - Posljednja izmjena u Hrvatskoj. Modrić je napustio teren, a umjesto njega je ušao Majer.

74' - Dvostruka izmjena u Argentini. Izašli su Alvarez i De Paul, a ušli su Palacios i Dybala.

72' - Nova izmjena u Hrvatskoj. Kramarić je izašao, a ušao je Livaja.

71' - Orsato je sada dobio novi žuti karton nakon ružnog starta.

69' - GOOOOOL! Argentina je uvećala vodstvo, a strijelac je ponovo Alvarez! Pravo remek-djelo napravio je Messi, a Gvardiol ga jednostavno nije mogaao zaustaviti. Na kraju je uposlio Alvareza koji večeras postiže svoj drugi pogodak.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

68' - Prvi žuti karton za Argentinu, a dobio ga je Romero za žestok start.

62' - Prva velika prilika za Hrvatsku! Lovren je bio najvisočiji u šesnaestercu Argentine te je uputio dobar udarac glavom. Ipak, u posljednji tren je bio izblokiran.

62' - Prva izmjena u Argentini. Martinez ulazi, a izlazi Paredes.

58' - Velika šansa za Argentinu! Messi je dugo vukao loptu, potom sa saigračem odigrao dupli pas te izbio sam pred Livakovića. Ipak, iz neugodne pozicije uz pritisak Gvardiola nešto lošije je šutirao pa je Livaković otklonio opasnost.

50' - Dalić napravio i treću izmjenu. Brozović je napustio teren, a ušao je Petković.

46' - Dalić je izvršio dvostruku izmjenu. Izašli su Sosa i Pašalić, a ušli su Oršić i Vlašić.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+5' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Argentina sasvim zasluženo vodi s 2:0 u prvom poluvremenu. Hrvatska je večeras neprepoznatljiva te nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku.

43' - Kakva prilika za Argentinu! Hrvati su očito u šoku pa su sada umalo primili i treći pogodak. Mac Allister je bio usamljen u šesnaestercu nakon kornera i pucao je glavom, ali je Livaković sjajno odbranio.

39' - GOOOOOL! Argentina je udvostručila vodstvo, a strijelac je Alvarez! Ponovo je katastrofalno reagovala odbrana Hrvatske, a Alvarez koji je dugo vukao loptu došao je do gola i potom matirao Livakovića.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

34' - GOOOOOL! Argentina je došla u vodstvo, a strijelac je Messi! Kapiten Argentine je realizirao penal preciznim udarcem i doveo svoju selekciju u vodstvo.

32' - Livaković je zbog ovog starta dobio žuti karton, a Kovačić potom za prigovor.

32' - Penal za Argentinu! Livaković je srušio Alvareza u šesnaestercu i Orsato je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Velika je to šansa za Argentinu nakon greške odbrane poslije koje je Alvarez izbio sam na golmana.

22' - Hrvatska je bolja u prvoj polovini prvog poluvremena. Imaju daleko veći posjed lopte, uputili su i jedan šut, ali velikih prilika još nema.

12' - Igra se uglavnom između dva šesnaesterca. Hrvati su izašli visoko i igraju visoki presing, a Argentina je malo preuzela posjed lopte.

6' - Oprezan početak obje selekcije. Hrvati imaju nešto malo veći posjed lopte u uvodnim minutama. Očekujemo da će se uskoro igra rasplamsati i da ćemo vidjeti prve prilike na susretu.

1' - Počela je utakmica na Lusail Iconic stadionu!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

19:55 - Izvode se nacionalne himne. Sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Italijan Daniele Orsato.

19:50 - Hrvatska i Argentina su do sada odigrali četiri međusobne utakmice. Prva je odigrana 1998. godine na Svjetskom prvenstvu, a ona je pripala Argentini (1:0). Obje selekcije upisale su po jednu pobjedu u dvije prijateljske utakmice (2006. i 2014. godine), a posljednji duel imali su prije četiri godine u Rusiji na Svjetskom prvenstvu kada su Hrvati razbili Argentince rezultatom 3:0.

19:45 - Hrvati još nemaju poraz na prvenstvu, ali su upisali i samo jednu pobjedu u regularnom dijelu susreta (Kanada, 4:1). U grupi su odigrali utakmice bez pogodaka s Marokom i Belgijom, a onda su uslijedile dvije identične drame u osmini finala i čevtrtfinala. I protiv Japana i protiv Brazila odigrali su neriješeno 1:1, a onda prolaz u narednu fazu izborili nakon boljeg izvođenja penala.

19:40 - Argentina je prvenstvo otvorila senzacionalnim porazom od Saudijske Arabije. Ipak, u naredna dva susreta su ostvarili dvije sigurne pobjede (Meksiko i Poljska) pa su prošli grupnu fazu. Uslijedio je težak susret s Australijom u osmini finala, a onda drama s Nizozemskom gdje su tek nakon penala izborili polufinale. Bitno je istaći da su Argentinci postigli najmanje jedan pogodak na svakom susretu, ali nikad više od dva.

19:35 - Stigli su nam sastavi! Selektor Argentine Lionel Scaloni odlučio je promijeniti formacija i dva igrača u odnosu na susret protiv Nizozemske. Iz ekipe su ispali Martinez i Acuna, a igrat će Tagliafico i Paredes. Protiv Nizozemske je igrao u formaciji 3-5-2, dok će Hrvatima suprotstaviti formaciju 4-4-2: Martinez - Tagliafico, Otamendi, Romero, Molina - Mac Allister, Paredes, Fernandez, De Paul - Alvarez i Messi.

Sastav Argentine (Foto: Twitter)
Sastav Argentine (Foto: Twitter)

Za razliku od Argentine, selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlučio se za potpuno isti sastav i formaciju koju je izveo u četvrtfinalu protiv Brazila. Od prve minute će tako u formaciji 4-1-2-3 igrati: Livaković - Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović - Brozović - Kovačić, Modrić - Perišić, Kramarić i Pašalić.

Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)
Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice polufinala Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske. Susret se igra na Lusail Iconic stadionu, a početak je zakazan za 20:00 sati.