Nogomet
3

Todorović: Dolazak Jarnija je pozitivan šok, Stojčev će opravdati očekivanja

Piše: D. B.
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Nakon odigranih 19 kola u okviru BHT Premijer lige, FK Sarajevo na odmor odlazi s druge pozicije i sa 36 bodova, dva manje od prvoplasiranog ljutog rivala Željezničara. Nogometaš Bordo ekipe Ognjen Todorović smatra da je njegov tim mogao postići i bolje rezultate iako i druga pozicija nije neuspjeh.

"Ostvareni rezultat i nije toliko loš. Zaostajemo samo dva boda, što nije puno i nije teško za nadoknaditi. Mogli smo i trebali pružati bolje igre, ali nažalost, to nismo učinili. Vjerujem da ćemo na proljeće igrati ljepše i još učinkovitije. Što se tiče Kupa Bosne i Hercegovine, zadovoljan sam prolaskom dalje. Sarajevo nekoliko godina nije prezimilo u Kupu i sigurno je dobro što ćemo na proljeće igrati naredne runde takmičenja. Vjerujem da tu možemo mnogo toga napraviti i domoći se samog finala. U BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine ćemo prezimiti na drugom mjestu. Ostaje žal zbog gubitka bodova na nekoliko utakmica, naročito kući. Međutim, pozicija na kojoj se nalazimo nam daje pravo da budemo itekako optimistični glede nastavka prvenstva", rekao je Todorović za portal Klix.ba.

On smatra da se u domaćoj ligi igra bolji nogomet nego prethodnih sezona.

"Mislim da se ove godine igra kvalitetnije nego prošle godine, pa i prethodnih sezona. Mnogo ekipa konkuriše za vrh tabele, svaka utakmica je neizvjesna i to je svakako dobra stvar", kazao je Todorović, koji je zadovoljan suđenjem u prethodnih 19 kola.

"Definitivno postoji napredak kada je riječ o suđenju na bh. terenima. Iskreno, ne mogu biti nezadovoljan, niti mogu nekog sudiju izdvojiti", kazao je nogometaš FK Sarajevo.

Todorović je bio jedna od najvažnijih karika u ekipi FK Sarajevo, a smatra kako za dobre rezultate posebne zasluge ima Nikola Komazec.

"Nikola je bez sumnje pokazao najviše u ovom dijelu sezone. Postigao je mnogo golova, što je dovoljan dokaz. Mladi igrači FK Sarajevo su pokazali da mogu igrati za svoj klub", rekao je Todorović.

S bivšim trenerom tima sa Koševa, Husrefom Musemićem, Todorović se dobro slagao, a sada se želi dokazati i novom šefu stručnog štaba Robertu Jarniju.

"S Musemićem sam imao zaista korektan odnos. On je legenda ovog kluba i zahvaljujem mu se ovim putem na korektnoj saradnji. Također, poželio bih mu uspješno ozdravljenje. Što se tiče novog trenera, Roberta Jarnija, nadam se da će sve biti dobro. On je poznat širom Evrope i siguran sam da ćemo njegovo prisustvo u klubu doživjeti kao pozitivan šok", smatra Todorović.

On vjeruje da tim treba osnažiti tokom pauze i spremno dočekati nastavak prvenstva.

"Nedostaju nam još dva ili tri pojačanja kako bismo kompletirali igrački kadar na svim pozicijama i bili prvi kandidat za titulu. Dobili smo već jednog novog igrača, koji je zaista odličan. Vjerujem da će Miloš Stojčev opravdati očekivanja. Također, konačno nam se i na terenu priključuje Nemanja Bilbija i smatram da će Sarajevo biti prvi klub narednog proljeća", rekao je Todorović.

Kako je rekao, njegova budućnost je na Koševu.

"Ne obazirem se na spekulacije, igrač sam Sarajeva i tako će biti i na proljeće", završio je Todorović.