"Ostanite kući" izazov
22

Toalet papir je apsolutni hit među sportašima: Svi žongliraju, a Melo ulijeće klizeći

K. H.
Brojne sportske zvijezde posljednjih dana učestvuju u popularnom izazovu s toalet papirom, a cilj ove izuzetno viralne igre jeste zabava u kućnom ambicijentu, odnosno žonglirati ovaj predmet što je duže moguće i to okačiti na društvene mreže.

Ovaj izazov zaživio je usljed pandemije koronavirusa jer su brojne sportske ličnosti prethodnih dana prinuđene vrijeme provoditi kući, odnosno u izolaciji, a mnogi iz dosade, ali i zabave, prihvataju da žongliraju toalet papir i taj izazov kače na društvene mreže.

[TWITTER]1240958336947965952[/TWITTER]

Razlog zbog kojeg je toalet papir predmet koji igrači žongliraju leži u činjenici da je brojno stanovništvo širom svijeta doslovno odmah kupilo sve zalihe zbog straha od dugoročnog širenja koronavirusa, pa je ovaj izazov stigao kao jedna vrsta šaljivog odgovora na takvo ponašanje.

U ovoj izazovu su već sada učestvovale brojne svjetske zvijezde, a među njima svakako se izdvaja Lionel Messi, kao i Thierry Henry, Arturo Vidal, Luis Nani, Jamie Carragher, Bruno Fernandes, Shkodran Mustafi, Jack Wilshere i mnogi drugi.
Također, igra se toliko proširila da žongliranje nije jedini jedini izazov s toalet papirom, pa je tako Felipe Melo okačio videoklip u kojem je ovom predmetu uletio klizeći.

[TWITTER]1240415161279799297[/TWITTER]

Izazov je postao popularan i među korisnicima društvenih mreža koji nisu profesionalni sportisti, a za kraj bitno je napomenuti da je glavni cilj ovog izazova da se ostane kod kuće te da se i na taj način apeluje na stanovništvo da se ponaša odgovorno prema sebi, ali i prema drugima.