Klub pred bankrotom
67

To se zove ljubav: Jakub Blaszczykowski će igrati džabe za Wislu

Klix.ba
Jakub Blaszczykowski (Foto: EPA-EFE)
Jakub Blaszczykowski (Foto: EPA-EFE)
Kada se neki sportski kolektiv nađe u finansijskoj krizi, skoro svi mu okrenu leđa. Ipak, Jakub Blaszczykowski je pokazao da izraz "ljubav prema klubu" nije samo obična floskula.

Wisla iz Krakowa se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, klubu prijeti bankrot, a Blaszczykowski je povukao potez koji je zaista malo ljudi spremno napraviti.

Podsjetimo, poljski gigant već nekoliko mjeseci ne isplaćuje plate igračima, klub je u minusu 3 miliona eura i još uvijek se ne nalazi izlaz iz krize.

Ipak, Blaszczykowski se pristao vratiti u klub koji ga je lansirao u evropsku elitu, a u znak odanosti odlučio je igrati džabe.

Tridesettrogodišnji reprezentativac Poljske još uvijek može igrati na vrhunskom nivou, no odlučio je raskinuti ugovor sa Wolfsburgom koji mu je važio do ljeta, te se vratiti u klub za koji je igrao od 2004. do 2007. godine.

Iz Wisle je otišao u Borussiju Dortmund za koju je igrao 252 utakmice u devet sezona osvojivši dvije titule prvaka Njemačke, od 2016. godine je bio igrač Wolfsburga.