|

Tito Vilanova došao na posao

Tito Vilanova došao na posao
6
T
Totalsport
2.1.2013. u 13:34
4
komentara
6

dijeljenja
Tito Vilanova došao na posao Tito Vilanova
Barcelonin trener Tito Vilanova vratio se u srijedu na posao i sve je izglednije da će u nedjelju voditi ekipu u gradskom dvoboju protiv Espanyola u 18. kolu Primere. Konačnu će riječ ipak imati ljekari.
Vilanova je 20. decembra operisao tumor na parotidnoj žlijezdi. Dva dana kasnije je pušten iz bolnice, ali predstoje mu tretmani kemoterapijom i zračenjem. Uprkos tome, 44-godišnji stručnjak želi raditi, a premda su najave govorile da će se na klupu vratiti za dvije do tri sedmice, čini se da će to dogoditi i ranije.

Vilanova se u srijedu u 9.30 sati pojavio u trening-centru Barcelone. Istina nije vodio trening, već je proveo prijepodne u uredu, a na terenu je ionako bilo samo nekoliko igrača, tačnije oni koji će večeras igrati za Kataloniju protiv Nigerije. Ostali će trenirati tek večeras kada bi im se mogao priključiti i Vilanova.

Podsjetimo, protiv Valladolida je u 17. kolu Katalonce vodio Vilanovin pomoćnik Jordi Roura koji će biti za kormilom i protiv Espanyola ako prvi trener ipak odluči propustiti dvoboj.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...