Nije se naigrao
673

Tino Sven Sušić sporazumno raskinuo ugovor sa Sarajevom

H. H.
Sušić je na Koševo stigao u februaru prošle godine (Foto: FK Sarajevo)
Sušić je na Koševo stigao u februaru prošle godine (Foto: FK Sarajevo)
Tino Sven Sušić više nije igrač FK Sarajevo, nakon što je danas dogovoren sporazumni raskid ugovora, potvrdio je klub s Koševa.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak na Koševo je stigao u februaru prošle godine kao slobodan igrač, a u Bordo dresu upisao je 32 nastupa u kojima je postigao dva pogotka i ostvario dvije asistencije.

U posljednje vrijeme je bio van kombinacija, nakon što je trener Goran Sablić javno poručio da ne računa na njega.

"FK Sarajevo se ovim putem zahvaljuje Tini na profesionalnosti i dobrim partijama koje je pružio u dresu naše ekipe, te mu želi svu sreću u nastavku karijere", saopćeno je.

Dvadesetdevetogodišnji Sušić je odrastao u Belgiji gdje je i počeo trenirati nogomet, a prvu pravu priliku za igru dobio je u Hajduku u kojem je briljirao od 2012. do 2016. godine.

Nakon toga prešao je u Genk u transferu vrijednom dva miliona eura, no nije se snašao najbolje u belgijskom klubu, te je poslije "lutao" od izraelskog Maccabija iz Tel Aviva, belgijskog Antwerpena, holandskog Venla, te austrijskog Hartberga.

Prvog dana prošle godine raskinuo je ugovor sa austrijskom ekipom, te je bio slobodan igrač mjesec dana, prije nego je došao na Koševo.

U dresu reprezentacije BiH Sušić je odigrao devet utakmica.