Nogomet
91

Tino Sven Sušić predstavljen u Genku, nosit će broj 10

Piše: O. T.
Tino Sven Sušić (24) je zvanično predstavljen u belgijskom Genku s kojim je potpisao trogodišnji ugovor s opcijom produženja na još dvije godine.

Sušić je ranije boravio u omladinskim kategorijama Genka nakon čega je prešao u omladinske kategorije Standard iz Liegea, a kasnije 2012. godine i u prvi tim Hajduka iz Splita. Visina transfera iznosi oko 2 miliona eura.

Tokom četiri godine boravka u Hajduku Sušić je odigrao 134 utakmice u kojima je postigao 27 golova i upisao 23 asistencije.

Na zvaničnoj stranici Genka opisan je kao igrač koji posjeduje snažan šut i sposobnost zadržavanja lopte te kao igrač koji se dobro snalazi u centralnom veznom redu i na krilnim pozicijama. U Genku će nositi broj 10.

Genk je nakon pet odigranih kola u belgijskom prvenstvu trenutno treći na tabeli sa 10 bodova i takmiči se u grupnoj fazi Evropske lige gdje igra sa Athletic Bilbaom, Sassuolom i Rapidom iz Beča.

Sušić ima pravo nastupa za Genk u Evropskoj ligi iako je nastupio za Hajduk u kvalifikacionim fazama tog takmičenja, jer pravilo je da igrač koji igra kvalikiacionu fazu Lige prvaka, odnosno Evropske lige može igrati za drugi klub u grupnoj fazi tih takmičenja.