Nakon odlaska iz Sarajeva
81

Tino Sven Sušić karijeru nastavlja u Rusiji, klub mu poželio dobrodošlicu na bosanskom

H. H.
Sušić je krajem augusta napustio Sarajevo (Foto: PFC Kuban)
Sušić je krajem augusta napustio Sarajevo (Foto: PFC Kuban)
Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Tino Sven Sušić potpisao je ugovor s ruskim drugoligašem Kubanom iz Krasnodara, a saradnja je dogovorena do kraja sezone, s mogućnošću produženja.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak u Kuban je stigao kao slobodan igrač nakon što je krajem augusta raskinuo ugovor sa Sarajevom, a poznato je i da će na dresu nositi broj 14.

U objavi na društvenim mrežama, Kuban mu je poželio dobrodošlicu i na bosanskom jeziku.

"Dobrodošli u Kuban, Tino!", navedeno je u objavi.

Inače, Sušić je na Koševo je stigao u februaru prošle godine kao slobodan igrač, a u Bordo dresu upisao je 32 nastupa u kojima je postigao dva pogotka i ostvario dvije asistencije, te nije opravdao očekivanja.

Dvadesetdevetogodišnji Sušić je odrastao u Belgiji gdje je i počeo trenirati nogomet, a prvu pravu priliku za igru dobio je u Hajduku u kojem je briljirao od 2012. do 2016. godine.

Nakon toga prešao je u Genk u transferu vrijednom dva miliona eura, no nije se snašao najbolje u belgijskom klubu, te je poslije "lutao" od izraelskog Maccabija iz Tel Aviva, belgijskog Antwerpena, holandskog Venla, te austrijskog Hartberga.

Prvog dana prošle godine raskinuo je ugovor sa austrijskom ekipom, te je bio slobodan igrač mjesec dana, prije nego je došao na Koševo.

U dresu reprezentacije BiH Sušić je odigrao devet utakmica.