Novosti iz Minhena
51

Tinja nezadovoljstvo u svlačionici Bayerna, dvije zvijezde na ljeto napuštaju klub

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački mediji pišu kako će Bayern na kraju sezone napustiti Sadio Mane, koji je nezadovoljan minutažom, kao i Joao Cancelo, koji će se vratiti u Manchester City ovog ljeta.

Senegalac je pod novim trenerom Thomasom Tuchelom odigrao tek šest od 11 utakmica i nije zadovoljan dobivenom minutažom.

Najrealnija opcija je navodno povratak u Premier ligu u jedan od klubova koji bi mogao istrpjeti njegovu visoku platu od 20 miliona eura godišnje.

"Trenutno, on nije onaj Sadio Mane iz Liverpoola. Vidi se šta mu je učinila povreda prije Svjetskog prvenstva u Kataru. Nema istu brzinu, nije toliko dobar u driblingu, njegov govor tijela je loš. On više nije onaj sretan dečko", prokomentarisao je novinar Sky Germany Florian Plettenberg.

Još jedan igrač koji će napustiti Bavarce na kraju se sezone je Joao Cancelo koji se od januara nalazi na posudbi u Minhenu iz Manchester Cityja.

Bavarci imaju opciju otkupa njegovog ugovora za 70 miliona eura, ali teško da će se odlučiti na taj potez teško da će se odlučiti na taj potez.

Portugalski bek je od dolaska u Bayern odigrao 19 utakmica uz jedan pogodak i šest asistencija, dok je Mane u 37 utakmica postigao 12 pogodaka i upisao šest asistencija.