Detalji privukli pažnju
4

Timska fotografija Barcelone viralni hit zbog lošeg Photoshopa i Piqueove gestikulacije

H. H.
Timska fotografija Barcelone na kojoj je i Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Timska fotografija Barcelone na kojoj je i Miralem Pjanić (Foto: Twitter)
Službena timska fotografija Barcelone postala je viralna nakon što su brojni korisnici društvenih mreža kao i fanovi Blaugrane primijetili određene zanimljive detalje na njoj.

Na prvi pogled, tu nema ništa čudno. Predsjednik Joan Laporta pojavljuje se pored trenera Ronalda Koemana, igrači su nasmijani, ali pogled se zaustavlja na Brazilcu Coutinhu.

Zašto? Veznjak je ubačen na fotografiju zahvaljujući Photoshopu!

Naime, Coutinho se trenutno nalazi u Brazilu, gdje se oporavlja nakon operacije lijevog koljena prošlog ponedjeljka, a klub nije imao izbor nego da ga doda na timsku fotografiju pomoću softvera za obradu fotografija.

Pique je kopirao Ronaldinha i Neymara (Foto: Twitter)
Pique je kopirao Ronaldinha i Neymara (Foto: Twitter)

Na društvenim mrežama navijači i ostali korisnici kritkovali su loš kvalitet Photoshopa od strane ljudi zaduženih za taj posao u Barceloni, ali to nije bilo sve jer je pažnju svojom gestikulcijom privukao i Gerard Pique.

Mnogi su se pitali zašto je Pique učinio gest koji ne izgleda baš primjereno, a potom su se neki prisjetili da su to u prošlosti činili Ronaldinho i Neymar, pa je Barcin defanzivac na svojevrstan način nastavio "tradiciju".