Nogomet
6

Tim sa Pecare korača prema vrhu: Široki Brijeg rutinski pobijedio Krupu

Piše: Edin Isanović
U pretposljednjoj utakmici 6. kola Premijer lige Široki Brijeg je na Pecari pobijedio ekupu Krupe rezultatom 3:1. Golove za domaće postigli su Bralić, Baraban i Barić u drugom dijelu. Utješni gol za goste postigao je Jašarević u sudijskoj nadoknadi.

Izabranici Branka Karačića krenuli su ofanuzivno ka gola novajlija u ligi. Ipak, u 10. minuti prvi topnik lige Elvir Koljić prijeti domaćima. Pogodio je vanjski dio mreže. Igrao se 30. minut kada je Vukotić sa gol - crte izbio loptu u polje i spriječio siguran pogodak domaćih.

Sedam minuta poslije Luka Menalo je isprobao svoj šut, ali nije bio precizan. Minut nakon toga Široki Brijeg preko Krstanovića ima izglednu priliku. Međutim, čuvar mreže gostiju brani. Napadi doamćih nisu jenjavali. Razigrani Baraban je u 40. minuti imao sjajnu šanu. Šutirao je preko gola. Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

U nastavku domaći kreću još snažnije. Ofanziva se konkretizirala u 61. minuti kada je Bralić matirao Ilića za 1:0. Baraban je osam minuta poslije udvostručio vodstvo domaćih. Tim sa Pecare nastavio je napadati. Barić u 87. minuti meča povećava vodstvo na 3:0.

Gosti su do kraja preko Jašarevića uspjeli smanjiti na 3:1, što je bio konačan rezultat ovog dvoboja. Nakon lošeg starta Široki Brijeg polako korača prema vrhu tabele. Skupili su devet bodova. Krupa ostaje na osam osvojenih bodova.

Široki Brijeg: Soldo, Plazonić, Krstanović, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Sesar, Brekalo, Bralić, Marković.

Krupa: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Milutinović, Vukotić, Čomor, Cvijnović, Mijić, Aleksić, Mirković.

Tabela: