5. kolo Premijer lige
0

Tim sa Grbavice na teškom ispitu

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru 5. kola Premijer lige BiH danas su na programu tri utakmice. Najzanimljivije će biti u Istočnom Sarajevu gdje Slavija dočekuje Željezničar. I jedni i drugi žele popraviti svoj bodovni konto prije pauze zbog reprezentativnog okupljanja.

Slavija je uspjeli osvojiti bod na Pecari i sa mnogo samopouzdanja i optimizma očekuje ovaj dvoboj. Navijači priželjkuju sličan rasplet kao i na predhodna dva duela sa timom sa Grbavice na svom travnjaku (pobijedili 3-0 i 1-0). Raspoloženje je na nivou, no respektira se i suparnik.

Željezničar je nakon prva dva kola imao šest bodova. Ipak, nisu uspjeli nastaviti seriju. Prvo su poraženi u Gradačcu, dok su u 4. kolu na Grbavici remizirali sa Zrinjskim.

„Protiv sebe ćemo imati izuzetno jakog suparnika kojeg krasi dobra igra na sredini terena. Nadamo se da ćemo uz pomoć velikog broja naših navijača ostati neporaženi“, najavljuje Dino Đurbuzović, prvi asistent Amara Osima. Utakmica počinje u 17 sati uz direktan prenos na BHT1.

Za Zrinjski nema puno filozofije u sudaru sa prijedorskim Rudarom. Tri boda su prijeko potrebna ukoliko žele krenuti prema vrhu tabele. Gosti se nadaju da mogu ostati neporaženi, ali za takvo nešto trebaju imati odgovarajuće rješenje za pritisak domaćina. Ovaj okršaj počinje u 20. sati.

Na Pacaru stiže tuzlanska Sloboda. Široki Brijeg nije uspio savladati Slaviju u zaostaloj utakmici prvog kola. Sigurno je da i u ovom duelu neće odustati od napadačke orijentacije. Igraju dobro, stvaraju prilike, ali imaju problema sa realizacijom. Iako su svjesni da ih čeka težak ispit, izabranici Ivice Barbariće vjeruju u trijumf. Susret u gradu na Lištici počinje u 20.sati.