Napustio Monaco
33

Thomas Lemar novi igrač Atletico Madrida

Klix.ba
Thomas Lemar (Foto: EPA-EFE)
Thomas Lemar (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Francuske Thomas Lemar u narednim danima napustit će Monaco i od sljedeće sezone nosit će dres Atletico Madrida.

Lemar je posljednjeg dana prošlogodišnjeg ljetnog prelaznog roka odbio 100 miliona eura od Arsenala, a godinu dana nakon toga Monaco je prihvatio 65 miliona eura od Atletico Madrida i ovaj vezni igrač je napustio klub.

Iako transfer još uvijek nije zvanično potvrđen, Monaco je na svojoj zvaničnoj Twitter stranici objavio da je postignut dogovor između dvije strane, ali ostalo je da se još dogovore oko detalja transfera.

Lemar je u Monaco stigao 2015. godine iz Caena, a u dresu ovog kluba odigrao je 87 utakmica i postigao je 16 pogodaka. Lemar je bio član sjajne generacije ovog kluba koja je prije dvije godine stigla do polufinala Lige prvaka, a u dresu Trikolora upisao je 12 nastupa.

Ovaj vezni nogometaš prošao je sve omladinske selekcije Francuske, a dobrim igrama zaslužio je i poziv na Svjetsko prvenstvo nakon kojeg bi i zvanično trebao pojačati Atletico Madrid.