Manchester City ne odustaje
0

Thierry Henry nova meta arapskih bogataša

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sportski portali u ponedjeljak prenose nove špekulacije s nogometnih terena, a najzvučnija je svakako navodna ponuda Manchester Cityja za francuskog igrača Thierryja Henryja.

Mada je uprava engleskog kluba Manchester City nedavno negirala navode medija o prelasku Lionela Messija u redove njihovog tima, u ponedjeljak su u javnost procurile špekulacije da City želi drugog igrača Barcelone - 31-godišnjeg Thierryja Henryja.

Ponuda koju je arapski vlasnik engleskog kluba dostavio Barceloni iznosi 11 miliona eura za koje bi se Henry, popularno zvan Titi, mogao ponovo vratiti u Premier Ligu.

Čelnici Manchester Cityja se nadaju da bi Henry ponudu mogao prihvatiti i zbog činjenice da u Engleskoj živi i njegova kćerka, te bivša žena.

Thierry Henry, francuski nogometaš i reprezentativac koji trenutno igra u Barceloni, status svjetskog igrača (iako je prije igrao u Monacu i Juventusu) je stekao u engleskom Arsenalu. Iako je po dolasku imao problema, Arsenalov trener i njegov mentor, Arsène Wenger, pomogao mu je da se prilagodi, a rezultat toga je činjenica da je Henry u osam sezona provedenih u Arsenalu postigao 226 golova i time postao najbolji strijelac u historiji tog kluba.

S Arsenalom je osvojio dvije titule prvaka, tri FA Kupa i igrao je u finalu Lige prvaka.

Iako se neko vrijeme govorilo o njegovom odlasku iz Arsenala, on je produžio ugovor, ali ipak 2008. za više od 16 milion eura prelazi u španjolski klub FC Barcelona.

Za franucusku reprezentaciju nastupa od 1997., a sa 45 pogotka, Henry je trenutno najbolji strijelac reprezentacije. Rekord prije njega držao je Michel Platini.