U uskom izboru
163

Thierry Henry mogući nasljednik Arsenea Wengera na klupi Arsenala

Klix.ba
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Arsenalov napadač Thierry Henry osuo je paljbu po Arsenalu i menadžeru Arseneu Wengeru nakon očajne partije u jučerašnjem finalu Carabao Cupa protiv Manchester Cityja (0:3).

"Šokantno se loše brane. To je nevjerovatno. Reakcije njihove odbrane kod prva dva gola su neshvatljive. Ne znam šta je tome razlog", rekao je Henry u gostovanju na Sky Sportsu.

Francuz se spominje kao jedan od mogućih Wengerovih nasljednika na klupi Arsenala uz Massimiliana Allegrija i još nekoliko velikih evropskih imena.

"Veliki sam navijač tog kluba, ali to ne znači da ću biti sljedeći trener, iako bi mi to bila velika čast. Ne znam šta se događa u Arsenalovoj svlačionici, ali izuzetno cijenim Wengera i njegov rad. Trenutno mi je super u belgijskoj reprezentaciji, ali ko ne bi želio biti Arsenalov trener?", pita se Henry.

Inače, Wenger ima ugovor s Arsenalom do kraja sljedeće sezone, ali će Francuz, prema nekim izvorima, dobiti otkaz ranije ukoliko se ne uspije s Arsenalom drugu godinu zaredom kvalifikovati u Ligu prvaka.

Također, Wenger je nakon poraza u finalu Carabao Cupa kazao da ne može sa sigurnošću reći da li će i nakon ove sezone ostati trener Topnika, pa samim tim ova izjava Henryja još više dobija na značaju.