Nogomet
13

Thiago Alcantara: Želim u Bayern

Totalsport
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Mladi nogometaš Barcelone Thiago Alcantara sljedećih će dana, sasvim je izvjesno, napustiti Camp Nou. Čelnicima kluba je, tvrdi Mundo Deportivo, jasno poručio: "Želim u Bayern".

Dugo se činilo da je najbolji igrač nedavnog Evropskog U21 prvenstva na pragu Manchester Uniteda, ali kad je trener Bayerna Pep Guardiola javno rekao da ga želi u svojoj ekipi, kod Thiaga su nestale sve dvojbe. Saradnja s bivšim trenerom Barcelone očito mu je privlačnija od odlaska na Old Trafford, a prepreka transferu praktično nema.

Naime, sin bivšeg brazilskog reprezentativca Mazinha u ugovoru ima klauzulu po kojoj do 31. jula može otići uz odštetu od samo 18 miliona eura, što za evropske prvake nije nikakav problem.

Ne kupi li ga nijedan klub do spomenutog datuma, od 1. augusta se odšteta penje na vrtoglavih 90 miliona eura. Jasno je stoga da će transfer biti vrlo brzo realiziran, a 22-godišnji veznjak želi napustiti Barcelonu i otići u klub u kojem će dobijati više prilika kako bi izborio mjesto u španskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine.