Humanitarka na djelu
0

Theron gradi nogometni kamp za djecu JAR-a

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Južnoafrički model i glumica ovjenčana filmskom nagradom Oscar, Charlize Theron, sprema se na gradnju nogometnog kampa za najsiromašniji dio stanovnika njene domovine.

U njemu će djeca osim što će biti opskrbljena dresovima i sportskim opremama biti uključeni u program zdravstvene edukacije, budući da je regija Umkhanyakude, gdje će Theron pokrenuti akciju, dio JAR-a s visokom postotkom ljudi zaraženih virusom HIV-a.

Hulivudska glumica nada se da će prvi tereni biti izgrađeni do početka Svjetskog prvenstva koje u JAR-u započinje 11. juna sljedeće godine.

  • Svjetsko nogometno prvenstvo velik je događaj za Južnoafričku Republiku i Afriku u cjelosti koja osjeća ponos dobivenom organizacijom. Pitanje je kako ćemo mi to raspodjeliti na ostale djelove zemlje - kazala je zgodna glumica čiji je projekt Africa Outreach već pomogao dovesti mobilne zdravstvene jedinice u ruralni Umkhanyakude.

Tamošnji školarci sada imaju barem jednom mjesečno pristup medicinskim sestrama i savjetnicima, a poučava ih se i kompjutorskim osnovama.