Bivši igrač Arsenala
157

Theo Walcott završio nogometnu karijeru

D. B.
Nekadašnji nogometaš Arsenala Theo Walcott (34) danas je saopćio da završava svoju nogometnu karijeru.

Walcott je odlučio okačiti kopačke o klin u 35. godini te tako okončati karijeru koja je trajala 18 godina. U 560 utakmica odigrani za Southampton, Arsenal i Everton postigao je 129 golova, a upisao je i 47 nastupa za reprezentaciju Engleske.

Godine 2006. je kao 17-godišnjak dobio poziv u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo od tadašnjeg selektora Sven-Gorana Erikssona te je tako postavio rekord koji je aktuelan i danas. Za svoj državni tim postigao je osam golova.

Walcott je počeo i završio karijeru u Southamptonu, u prvi tim je kao 16-godišnjak ušao 2005. godine, a u klub se vratio 2020. godine.

Za Arsenal je u 397 nastupa postigao 108 golova, član Topnika je bio 12 godina, a potom je u januaru 2018. godine otišao u Everton.

"Imao sam ponude da nastavim igrati, no čini mi se ispravnim da završim tamo gdje sam počeo i okačim svoje kopačke. Podrška koju sam imao je bila nevjerovatna, veoma sam zahvalan. Dijelio sam nogometni teren s mnogo nevjerovatnih igrača i stvorili smo puno nezaboravnih uspomena", poručio je Walcott putem društvenih mreža.