Stigao iz Real Madrida
29

Theo Hernandez prvo pojačanje Milana, Rade Krunić još uvijek na čekanju

K. H.
Theo Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Theo Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Theo Hernandez zvanično je predstavljen kao prvo ljetošnje pojačanje AC Milan, a on je u redove Rossonera stigao iz Real Madrida.

Hernandez nije u planovima trenera Zinedinea Zidanea za sljedeću sezonu, a prošlu godinu proveo je na posudbi u Real Sociedadu gdje je pružio i više nego pristojne partije, što mu je bila najbolja moguća preporuka za transfer u Milan.

Rossoneri će na ime ovog transfera prvo uplatiti 2 miliona eura Real Madridu, a na kraju ove sezone otkupit će ga po cijeni od 18 miliona eura, što znači da će transfer koštati oko 20 miliona eura.

Hernandez nije i jedini igrač Real Madrida koji će pojačati Rossonere u ovom prijelaznom roku, a ostaje da se vidi s kojim su to još igračem Paulo Maldini i Zvonimir Boban dogovorili saradnju kada su bili na sastanku u Madridu.

Bh. nogometaš Rade Krunić također bi uskoro trebao biti predstavljen kao igrač Milana nakon što je još prije nekoliko sedmica prošao ljekarske preglede, a očekuje se da će on u dresu Rossonera biti za najdalje dva do tri dana.