Nogomet
19

Tevezova ispovijest: Ostaje mi se u Boci, ali kad izgubim ne smijem izaći iz kuće

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Carlos Tevez je bio junak posljednjeg Superclasica u kojem je njegov Boca Juniors u gostima savladao River Plate (4:2), a nakon meča je kazao da mu to neće biti posljednji derbi protiv gradskog rivala. Ipak, 32-godišnji napadač se počeo dvoumiti i razmišlja od odlasku u Kinu, a kao glavni razlog ističe nesigurnost koju osjeća nakon poraza sa Bocom.

Boca Juniors je Tevezov omiljeni klub još iz djetinjstva, a to je pokazao napuštanjem Juventusa prošle godine iako je u tom klubu mogao ostati duže.

Za Teveza se interesuje kineski Shangai Shenhua koji je spreman ponuditi veliku svotu novca za Argentinca koji je protekle nedjelje u velikom Superclasicu postigao dva gola i upisao asistenciju.

O eventualnom odlasku Tevez je rekao da će razmisliti, a ono što ga najviše "tjera" iz kluba jeste nesigurnost koju osjeća nakon poraza.

"Razmišljam da ostanem, ali patim. Ne mogu se zamisliti kako napuštam Bocu. Svjestan sam koliko je važno sve što prenosiš na i izvan terena. Odluka je samo moja. Znam da svi žele da ostanem, ali moram hladne glave odlučiti. Odluka je više privatna nego nešto drugo i prihvatanje stvarnosti je teško. Ja sam čovjek koji ne može biti miran kod kuće kada Boca izgubi. Moram misliti na svoju ženu i kćerke. Ako to utječe na moju porodicu i stavlja ih na rizik, onda ću se skloniti. Ja sam u najboljem klubu na svijetu, ali kada izgubiš i odeš kući tužan i to završi sa posljedicama u porodici. Dešava se nekada da ne smijem napustiti kuću, to vas zaista šokira. Ili ću se suočiti sa tim ili se skloniti. Kada izgubiš u Evropi, sve je normalno, ali ovdje je jako teško živjeti. U Evropi bih nakon poraza odveo kćerke u školu, ali ne ovdje. Ovdje ne možeš ni kuću napustiti", kazao je Tevez.