Zanimljiva anegdota
62

Teveza saigrači ismijavali zbog Audija, pa mu Rooney poklonio Lamborghinija

F. Z.
Tevez i Rooney (Foto: EPA-EFE)
Tevez i Rooney (Foto: EPA-EFE)
Carlos Tevez otkrio je zanimljivu priču iz vremena kada je nosio dres Manchester Uniteda. Argentinac je ispričao kako su ga saigrači ismijavali zbog toga što je na trening ekipe došao u Audiju koji je dobio od kluba na korištenje.

U pomoć je priskočio Wayne Rooney s kojim je u tandemu postigao 72 pogotka u svim takmičenjima za samo dvije sezone. United je u tom periodu osvojio Ligu prvaka i dvije titule Premiershipa, a onda je Argentinac šokantno prešao u redove Manchester Cityja.

"Na trening Manchester Uniteda nogometaši su dolazili Ferrarijem ili Lamborghinijem. Svi, čak i najgori nogometaši imali su Ferrarija. Ja sam se pojavio s Audijem koji sam dobio od kluba i svi su me zbog gnjavili zbog toga, kao da je Fiat 600. Razgovarao sam s Rooneyem i ludak kakav jeste rekao mi je 'uzmi Lamborghinija'. Vozio sam se po Manchesteru bez registracije s vozilom koje mi je on poklonio", rekao je Tevez i dodao:

"Mnogo sam se identificirao s njim zbog toga što je on iz siromašnog dijela Liverpoola. Uvijek se borio za loptu kao da je to posljednje što će uraditi u životu. Igrao sam na isti način i vidio sam svoj odraz u njemu", rekao je Tevez.