Finale u nedjelju
9

Tevez žali zbog navijača: Nismo mi krivi, očigledno je da o nama niko ne razmišlja

Klix.ba
Carlos Tevez (Foto: EPA-EFE)
Carlos Tevez (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Carlos Tevez smatra da igrači nisu ništa krivi zbog odluke CONMEBOL-a da se uzvratni meč finala Copa Libertadoresa igra u Madridu i da onaj ko je to odlučio očigledno nije mislio na igrače i navijače.

Jedna od najvećih utakmica u historiji nogometa, koja se još prije dvije sedmice trebala odigrati u Argentini, odgođena je nakon napada navijača River Platea na autobus s igračima Boce, a CONMEBOL je odlučio da se ovaj meč uopšte ne igra na teritoriji Južne Amerike, već u Evropi.

"Važno je da u Madridu imamo podršku. Nije lagano u Argentini, žao mi je navijača, ali igrači nisu ništa krivi. Onaj ko je odlučio da se utakmica igra ovdje nije razmišljao ni o igračima, ni o navijačima", izjavio je Tevez koji nije želio dodatno komentarisati napad na klupski autobus neposredno prije uzvratne utakmice.

Tevez je nakon toga rekao da španske vlasti i policija mogu poslužiti kao primjer Argentincima kako se organizuje jedan ovakav događaj.

"To što je ova utakmica proglašena za onu najvišeg rizika u historiji Madrida je važan primjer Argentinicma i poruka da se posao može obaviti dobro, ukoliko to želiš. Također, možeš zabraniti i dolazak nasilnim navijačima", istakao je Tevez, vjerovatno misleći na vođu navijača Boca Juniorsa koji je deportovan u Argentinu.

Meč između River Platea i Boca Juniorsa igra se u nedjelju na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu od 20:30 sati.