Premiership
0

Tevez nanio prvi poraz Chelseaju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sjajni argentinski nogometaš Carlos Tevez odlučio je još jedan derbi na startu nove sezone Premiershipa. U derbiju 6. kola Manchester City je kao domaćin pobijedio Chelsea 1-0.

Odlučio je Tevez utakmicu u 59. minuti kada je precizno okončao kontranapad koji je započeo Yaya Toure. Uposlen je bio Tevez na sredini igrališta, te je sam povukao kontru do vrha šesnaesterca odakle je precizno matirao Čecha zabivši loptu u suprotni ugao, pri čemu mu je malo pomogla i desna stativa.

Bio je to Tevezov četvrti pogodak ove sezone, a uz to ima i dvije asistencije. Podsjetimo da je Argentinac na početku sezone postigao dva od tri pogotka u pobjedi svoje ekipe 3-0 protiv Liverpoola.

Ovo je, pak, prvi poraz Chelseaja u novoj sezoni. Nakon pet pobjeda u prvih pet kola uslijedio je prvi poraz Ancelottijeve ekipe. Inače, mogla je londonska ekipa izbjeći ovaj poraz jer su globalno gledano bili nešto bolja i konkretnija ekipa u napadu, ali do pogotka nisu došli.

Najbolju su priliku imali u 28. minuti kada je Branislav Ivanović glavom pogodio stativu. Potom je u 47. minuti prvo Anelka, pa Essien zaprijetio domaćem golmanu, a još bolju priliku je propustio Alex u 77. minuti kada je iz neposredne blizine glavom pucao pored gola.

Engleski Premiership, 6. kolo:

Manchester City - Chelsea 1-0 (Tevez 59)

Tabela: 1. Chelsea 15, 2. Arsenal 11 (-1), 3. Manchester United 11 (-1), 4. Manchester City 11, 5. Tottenham 8...