Suspenzija još traje
0

Tevez i City će se rastati u januaru

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nategnuti odnos argentinskog nogometaša Carlosa Teveza i njegovog još uvijek aktuelnog kluba Manchester Cityja, traje već neko vrijeme. Krajem prošlog mjeseca je opet buknulo na toj relaciji.

Klub iz Manchestera je na dvije sedmice suspendovao svog igrača jer je ovaj odbio ući kao zamjena u meču Lige prvaka u Münchenu, kada je City gostovao kod Bayerna. Kasnije se saznalo da i Tevez ima svoju verziju priče, odnosno da je došlo do nesporazuma jer je, navodno, rekao kako nije fizički spreman za igru i da je bolje da neko drugi osjeti teren pod nogama.

No, kako god bilo, očito je isteklo njegovo vrijeme u Manchester Cityju našeg Edina Džeke, trenutno drugoplasiranoj ekipi Premiershipa. Lako se moglo dogoditi da tokom ljeta Tevez napusti Otok i vrati se u brazilsku ligu, u svoj nekadašnji klub Corinthians, dok se kao realna opcija novog kluba pojavljivao i Inter.

Trenutno, dakle, u njegovom slučaju traje suspenzija, a lako je moguće da je Argentinac već odigrao svoj posljednji susret u dresu popularnih "Građana". Kako tvrde engleski mediji, a prenose vijesti iz kluba, vjerovatno će Tevez do januara ostati u klubu i nakon toga će doći do - sigurnog razlaza.