Proslava gola
95

Tetovaža albanskog nogometaša razljutila javnost u Srbiji, razlog je više nego očit

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Albanci su sinoćnjom pobjedom nad Poljskom od 2:0 načinili veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, a doprinos tom trijumfu golovima su dali Asani i Daku.

Prvo je Aslani u 37. minuti postigao jedan od najljepših golova u kompletnim kvalifikacijama, da bi Mirlind Daku sredinom drugog dijela ovjerio trijumf svog tima.

Upravo je njegova proslava pogotka izazvala mnoštvo reakcija javnosti i to pogotovo u Srbiji.

Razlog tome je tetovaža koju je Daku pokazao kad je skinuo dres nakon postizanja gola. Na njegovim leđima istetoviran je lik komandanta 138. brigade Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agima Ramadanija, pored kojeg piše "Katana 138".

U pitanju je nadimak pomenutog kosovskog vojskovođe koji je poginuo 1999. godine za vrijeme sukoba na Kosovu. U njegovu čast, jedna ulica u Prištini nazvana je po njemu.

"Albanac dao gol u kvalifikacijama, pa pokazao tetovažu OVK teroriste na leđima", glasio je naslov jednog tabloida sa sjedištem u Beogradu.

Daku je inače rođen na Kosovu, za koju je mladu reprezentaciju nedavno nastupio. Međutim, od ove godine se odlučio priključiti reprezentaciji Albanije.

U karijeri je igrao za Kukësi, Ballkani, Osijek i Muru, a ovog ljeta Osiječani su ga prodali ruskom Rubin Kazanu za 1.2 milijuna eura.