Alex Ferguson
0

"Teško da će Owen na Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Od kada je prešao u redove Manchester Uniteda engleski mediji s posebnom pozornošću prate igre Michaela Owena (30), a sve u kontekstu njegova mogućeg odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Owenov problem je taj što igra u ekipi prepunoj dobrih igrača, a ono što je najgore, igrački je sličan Wayneu Rooneyju kojem menadžer Sir Alex Ferguson neograničeno vjeruje, što mu engleski reprezentativac vraća pogocima.

Baš zbog toga, veli Ferguson, moglo bi se dogoditi da Owen ne bude u krugu kandidata za odlazak u Južnoafričku Republiku gdje u junu ove godine započinje Mundial.

Izbornik reprezentacije Fabio Capello odavno je ustvrdio da neće zvati igrače koji ne igraju, a Owen s povremenim nastupima spada u tu kategoriju.

"Znam da bi Michael želio ići na Svjetsko prvenstvo i mi ćemo ga ondje pokušati i odvesti. Iako, teško je pronaći mjesta za njega uz Rooneyja. Sličan su tip igrača i meni treba Dimitar Berbatov kao druga špica ekipe. Izgledniji mi je napad Berbatov-Rooney ili Berbatov-Owen od ijednog drugog. Zaigraju li Rooney i Owen zajedno, onda Rooneyja moram povlačiti dublje u teren, a više volim kad mi je u samom vrhu napada", kazao je Ferguson.

Owen je u 89 nastupa postigao 40 golova za reprezentaciju na čijoj se vječnoj listi strijelaca nalazi na četvrtom mjestu.