Zbog tuče
0

Teške kazne za vodeću ekipu portugalskog prvenstva

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zbog tuče pred svlačionicama dva su prvotimca Sportinga iz Brage, vodeće ekipe tabele portugalskih nogometnih prvoligaša, strogo kažnjena.

Radi se o lideru ekipe, brazilskom veznjaku Vandinhu, koji će pauzirati čak tri mjeseca, te o njegovu prijatelju i sunarodnjaku Marciju Mossorou, koji će s tribina odgledati tri prvenstvena dvoboja.

Posljedica je to incidenta nakon derbija s Benficom još u studenom prošle godine. Nakon iscrpne je istrage Disciplinska komisija Portugalskoga nogometnog saveza odluku donijela tek sada.

Golem je to udarac na šampionske ambicije malog kluba koji iznenađujuće drži mjesto na čelu tabele, ispred svih tri velikana portugalskog nogometa. Pogotovo se to odnosi na Vandinha, koji bi svoju kaznu morao odrađivati gotovo do samog kraja prvensta.

Trener ekipe Domingos Paciencia (42), u svoje vrijeme jedan od najperspektivnijih svjetskih napadača i bivši igrač Porta i Tenerifa, nada se ipak da će žalba koju će klub poslati popraviti stvar i omogućiti mu da s Brazilcima računa čim prije.

Prilikom samog incidenta sudac je crvene kartone pokazao Benficinu Oscaru Cardozu i Braginu Andresu Augustinu Leoneu.

Dvije je utakmice suspenzije sada dobio i treći Brazilac, Ney. On će ih odraditi u Vitoriji Setubal, u kojoj je trenutačno na posudbi.