Odjeci poraza
64

Teška kriza u Manchester Unitedu: Tri podatka otkrivaju koliko su dno dotakli

N. K.
United je u velikoj krizi (Foto: EPA-EFE)
United je u velikoj krizi (Foto: EPA-EFE)
Manchester United se nalazi u velikoj krizi budući da u Premiershipu imaju tri pobjede i četiri poraza u sedam susreta, dok su u Ligi prvaka startali porazom od Bayerna 4:3.
Prilika za popravni bila im je u ovosezonskom domaćem susretu protiv Galatasaraya gdje je United dva puta vodio, ali su gosti iz Turske oba puta za nekoliko minuta izjednačili, a onda su u samoj završnici došli do pobjede.

United je tim porazom zakomplikovao situaciji u borbi za prolazak grupe, a da bi sve zvučalo još ružnije, vrijedi napomenuti kako je ovo prva pobjeda Galatasaraya na engleskom tlu u 117 godina postojanja ovog kluba.

Ekipa Ten Haga je oborila još nekoliko neslavnih rekorda, a jedan od njih je da Crveni vragovi nikad nisu izgubili dvije utakmice otvaranja grupne faze Lige prvaka zaredom.

Ten Hagog tim je uspio i primiti tri pogotka u dvije utakmice Lige prvaka zaredom, što se Unitedu desilo prvi put od 1978. godine.

Iako je njegova stolica zasad još uvijek sigurna, zaista se ne zna do kada će tako biti jer je očito da je klub u velikim problemima.

Osim rezultata, klub nema niti igru, trener se svađa s pojedinim igračima, a niti atmosfera na terenu ne izgleda najbolje.

Borba za prvaka Engleske već je izgubljena, dok za povratak u borbu za Ligu prvaka treba neka pozitivna serija.