Dao mu šansu od starta
7

Terzić zadovoljan debitantskom pobjedom, posebno pohvalio 16-godišnjaka

H. H.
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić je porijeklom iz BiH (Foto: EPA-EFE)
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić je porijeklom iz BiH (Foto: EPA-EFE)
Novi trener Borussije Dortmund Edin Terzić startovao je pobjedom na klupi Milionera koji su kao gosti savladali Werder Bremen 2:1.

Nakon utakmice Terzić je bio zadovoljan reakcijom ekipe koja je u prošlom kolu teško poražena kod kuće protiv Stuttgarta 5:1, ali svjestan je da je pred njegovom ekipom još mnogo rada do željenog nivoa.

"Poraz od Stuttgarta 5:1 još uvijek je bio u glavama igrača i osjećao se pritisak. Nismo samo dobili utakmicu, već smo na kraju i odbranili prednost. Bila je to sjajna borba na terenu. Djelimično sam zadovoljan igrom, ali ponosan sam jer smo dali sve od početka do kraja. Igrali smo dobro u fazama i žejeli smo mirniji kraj, ali važno je da smo pokazali reakciju kao tim", rekao je trener Borussije porijeklom iz BiH.

Posebne pohvale imao je za 16-godišnjeg Youssoufu Moukoka koji je prvi put u karijeri zaigrao u startnoj postavi tima iz Dortmunda.

"Mi smo Borussia Dortmund i ne smijemo u potpunosti predati svoju ofanzivnu snagu u ruke šesnaestogodišnjaka. Youssoufa je sjajno odradio posao za tim, to je bilo važno. Nije imao sreće da postigne gol, ali mnogo je pomogao ekipi. Učinio je to sa 16 godina. Zato zaslužuje veliki kompliment", izjavio je Terzić.

Milionere već u petak očekuje gostujući meč protiv Union Berlina od 20:30.