Trener porijeklom iz BiH
0

Terzić ostaje u Borussiji Dortmund na novoj funkciji, prihvatio zahtjevniju ulogu

H. H.
Terzić će u naredne četiri godine biti na poziciji tehničkog direktora (Foto: BVB / Twitter)
Terzić će u naredne četiri godine biti na poziciji tehničkog direktora (Foto: BVB / Twitter)
Mladi stručnjak porijeklom iz BiH Edin Terzić ostat će u Borussiji Dortmund na mjestu tehničkog direktora, potvrdio je slavni njemački klub.

Kao što je od ranije poznato, Marco Rose (44) od naredne sezone će biti novi strateg Borussije Dortmund, a Nijemac će na klupi crno-žutih naslijediti Edina Terzića koji je ranije tokom prošle sezone kao privremeno rješenje zamijenio Luciena Favrea.

Terzićeva Borussija je uspjela prošle sezone osvojiti Njemački kup nakon što su u finalu odigranom u Berlinu savladali ekipu Leipziga 4:1, ali odluka je već bila donesena i mladi trener je morao odlučiti da li će prihvatiti ponudu kluba iz Dortmunda da ostane na drugoj poziciji.

Terzić je na kraju prihvatio ponudu Milionera i u naredne četiri godine bit će na poziciji tehničkog direktora, što je sigurno zahtjevnija uloga od trenerske.

To znači da će biti čvrsto uključen u planiranje ekipe, tragat će za potencijalnim pojačanjima, u osnovi bit će glavni pomagač sportskim direktorima Michaelu Zorcu i Sebastianu Kehlu.

"Zajedno s klupskim vodstvom smo definisali moje područje odgovornosti, jedva čekam početi s radom. Trener Rose me htio u svom timu, i na tome mu se zahvaljujem, a zauzvrat će on uvijek biti dobrodošao u mojem djelokrugu”, istaknuo je Terzić prilikom predstavljanja.