Union Berlin slavio
35

Terzić doživio prvi poraz na klupi Borussije, 16-godišnjak ispisao historiju Bundeslige

K. H.
Union Berlin - Borussia Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije Dortmund koju s klupe predvodi bh. stručnjak Edin Terzić doživjela je poraz od Union Berlina rezultatom 2:1 u prvom susretu 13. kola njemačke Bundeslige.

Union Berlin je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, domaći tim je stvorio nekoliko dobrih šansi pred golom Borussije, ali nisu uspjeli precizno šutirati i doći do vodstva. Rezultat je nakon prvih 45 minuta bio 0:0.

U nastavku je domaći tim krunisao dobru igru i stigao u vodstvo golom Taiwa Awoniyija u 57. minuti, no slavlje je trajalo samo tri minute pošto je Youssoufa Moukoko snažnim udarcem pogodio za 1:1.

Ovaj nogometaš ranije je postao najmlađi igrač koji je zaigrao u Bundesligi i Ligi prvaka, danas je sa samo 16 godina i 28 dana postao najmlađi strijelac u historiji koji je postigao gol u najjačem nogometnom prvenstvu Njemačke.

Ipak, u 78. minuti Union Berlin postiže drugi gol na meču, ovaj put preko Friedricha koji je glavom pogodio nakon kornera, što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima.

Nakon ovog poraza, a koji je ujedno i prvi za Terzića na klupi Borussije, Žuto-crni ostaju na četvrtom mjestu sa 22 osvojena boda, šest manje od Bayera i pet manje od Bayerna i Leipziga. S druge strane, Union Berlin se popeo na visoko peto mjesto sa 21 osvojenim bodom.

Rezultat:

Union Berlin - Borussia Dortmund 2:1

Tabela: