Odmah se dokazao
17

Terry objasnio zašto je Lampard savršen za Chelsea: Vrijeme je da se Frank vrati kući

K. H.
John Terry i Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
John Terry i Frank Lampard (Foto: EPA-EFE)
Legendarni John Terry smatra da je njegov bivši saigrač i još uvijek trener Derbyja Frank Lampard savršena osoba za upražnjeno mjesto menadžera Chelseaja, a ove dvije strane će u narednim danima obaviti razgovor povodom angažmana bivšeg veznjaka Plavaca na Stamford Bridgeu.

Lampard je u debitantskoj trenerskoj sezoni na klupi Derbyja uspio izboriti finale play-offa Championshipa, ali na kraju njegov tim ipak nije uspio izboriti promociju u Premiership te su u finalu poraženi od Aston Ville.

Ipak, Englez na klupi ovog kluba oduševio je englesku javnost načinom na koji je vodio Derby, što mu je bila savršena preporuka da već nakon prve sezone dođe u Chelsea. To mišljenje ima i bivši kapiten Plavaca John Terry koji Lamparda vidi kao savršenu osobu za ovaj posao.

"Poslije prve sezone kakvu je Frank imao u Derbyju, a usljed zabrane transfera koja je izrečena Chelseaju, smatram da ne postoji nijedna bolja osoba od njega koja može voditi Plavce do uspjeha. Smatram da je tajming za njegov dolazak u klub savršen, a on je čovjek koji u ovom klubu zna da se nosi s pritiskom i koji nikada ne bježi od toga. Uživao je tokom čitave karijere igrati za ovaj klub i postao je jedan od najboljih igrača kluba u historiji", rekao je Terry.

Nakon toga, Terry je otkrio koja je to najveća Lampardova prednost.

"Ljudi uopće ne shvataju koliko je Lampard bio posvećen treninzima i koliko je individualno radio na sebi. Sada isto to radi kao trener. Lamaprd je legenda i sada je pravo vrijeme da se vrati kući. Roman je uspješan biznismen i veoma je zahtjevan, ali Frank ne traži ništa manje od samog sebe", istakao je Terry o svom bivšem saigraču.

Chelsea je nedavno i zvanično raskinuo saradnju s Maurizijem Sarrijem koji se vratio u Italiju i preuzeo Juventus, a Lamapard je trenutno jedini kandidat za preuzimanje klupe ovog kluba.