Nogomet
7

Terry na kraju sezone završava karijeru i preuzima novu funkciju u Chelseaju, odbija ponude iz Kine

Klix.ba
John Terry (Foto: EPA)
John Terry (Foto: EPA)
Iskusni defanzivac Chelseaja John Terry ponovo je obaviješten da je njegova nogometna karijera u ovom klubu završena te da mu se traži nova funkcija u klubu.

Početkom ove godine se činilo da će Terry završiti karijeru ovog ljeta, što je izazvalo veliku debatu, no, čelnici Chelseaja su se predomislili i ponudili mu produženje saradnje na još jednu sezonu. Međutim, iskusnom defanzivcu su poslodavci ponovo saopćili da je njegova karijera u Chelseaju gotova te da je klub već počeo proces traženja nove uloge za njega na Stamford Bridgeu. Tokom razgovora s čelnicima kluba kapiten je istakao da ne namjerava otići u januaru uprkos unosnim ponudama iz Kine, kao i da planira završiti sezonu u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru.

Gledajući između redova, čini se da je Chelsea spreman odreći se Terryja u januaru ukoliko bi on poželio otići. Jasno je da 36-godišnji nogometaš nije u planovima menadžera Plavaca Antonija Contea ove sezone te da bi mogao nastupiti na tek ponekoj utakmici za voljeni klub.

Da li će Terry biti zadovoljan funkcijom jednog od trenera ili ulogom klupskog ambasadora, zasad nije poznato. Alternativa mu je da prihvati ponudu iz inozemstva kako bi nastavio nogometnu karijeru, a u suprotnom može okačiti kopačke o klin.