Kraj agonije
79

Teren Veležovog stadiona konačno saniran po pravilima i spreman za utakmice

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nakon mnoštva probijenih rokova, nogometni teren na stadionu "Rođeni" je završen u skladu s propisima i mostarski Velež će konačno biti domaćin na svom terenu 18. februara, kad je zakazan meč s Posušjem.

Da je zelena površina urađena i da vlada pozitivna atmosfera u redovima mostarskog kluba uvjerila se ekipa portala Klix.ba prilikom obilaska stadiona Rođeni koji je tokom prošle godine zbog niza propusta tokom rekonstrukcije terena izazivao veliku pažnju javnosti.

"Agonija zbog dugotrajnih radova je završena i konačno će se utakmice igrati na domaćem terenu uz huk navijača s tribina koji je zaista falio sve vrijeme, jer nije tajna da su navijači dvanaesti igrač", kazali su nam iz kluba.

Predsjednik Uprave FK Velež Senad Kevelj smatra kako je u cijeloj priči najvažnije da je teren urađen po pravilima struke i da će Velež domaće utakmice ponovni igrati na domaćem terenu, što je od velikog značaja kako za klub tako i za sve navijače.

"Radovi na sanaciji terena su uspješno završeni i nadzorni organ je dao garancije da je sve urađeno u skladu s propisima i pravilima, koje je on zahtijevao od izvođača radova. Tako da smo zadovoljni nakon svega i sa sigurnošću sada možemo reći da će se prva utakmica na novoj zelenoj površini stadiona Rođeni u Mostaru odigrati 18. februara, kad je zakazan meč protiv Posušja", kazao nam je Kevelj.

Zbog propusta koji su se desili tokom izvođenja radova i mnogobrojnih probijanja rokova FK Velež je pretrpio ogromne štete, zbog čega je bivša uprava kluba najavljivala kako će tražiti obeštećenje.

Međutim, kakav će epilog cijele priče biti i hoće li Nogometni savez BiH koji je nositelj projekta, imati razumijevanje za probijene rokove zbog kojih je mostarski klub tokom prošle sezone sve domaće utakmice Premijer lige igrao u Gabeli, vrijeme će pokazati.

Sigurno je samo, da je novo rukovodstvo FK Velež zateklo radove na stadionu Rođeni i naslijedio ogromne gubitke u klubu zbog čega je odmah najavilo novu strategiju rada i rezanje troškova, te sanaciju radova sa svojim saradnicima uspješno privelo kraju.

Prema našim saznanjima rješenje za nadoknadu štete u FK Velež se već pronašlo na zadovoljstvo svih, a ranije smo već svjedočili da se prvi čovjek FK Velež Senad Kevelj susreo s rukovodstvom Nogometnog saveza BiH što je već tada nagovijestilo nove vjetrove u tim odnosima.