Nakon hapšenja vođa
6

Tenzije među Juventusovim ultrasima, policija spremna uoči utakmice s Veronom

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U redovima Juventusovih ultrasa je došlo do neslaganja nakon hapšenja vođa navijača, a uslijedili su štrajkovi te prijetnje da bi moglo doći do sukoba.

Juventus je sarašivao s policijom te je potvrdio da su određene grupe navijača u želji da dobiju jeftinije ulaznice ucjenjivale klub prijeteći da će biti povika za koje se zna da se oštro kažnjavaju.

Prošle sedmice je uhapšeno 12 vođa navijačkih grupa Juventusa, a navijači su bojkotovali utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida. Juve večeras igra prvu utakmicu na domaćem terenu od hapšenja te će ugostiti Veronu, a policija je u pripravnosti zbog mogućih nereda.

Neki navijači Juventusa će zauzeti sjedeća mjesta u tišini, dok će drugi biti ispred stadiona te uzvikivati uvrede upućene čelnicima kluba.

La Gazzetta dello Sport piše da je vođa napuljske grupe navijača Juventusa, koji živi u Njemačkoj i predstavlja grupu True Boys, putem Facebooka dao do znanja da je ova grupa u ratu s grupom Tradizione. On je upozorio da će njegova grupa "uzeti nazad ono što je njeno" te da će se boriti ukoliko bude racističkih povika, kao i uvreda za Napuljane.

Zvanični Juventusovi redari će biti prisutni na južnoj tribini Juventusovog stadiona. Oni su još uvijek relativno novost u italijanskog nogometu te obično budu izvan južne tribine gdje se nalaze najvatreniji navijači Juventusa. Međutim, njihovo prisustvo na tribini je jasan signal da Juventus želi preuzeti kontrolu nad stadionom.