Alarm u Amsterdamu
36

Ten Hag u velikoj dilemi: Ostat ću u Ajaxu, ali ako mi ispune želje

Klix.ba
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Holandski trener Erik ten Hag postao je posljednjih dana centralna figura Ajaxa budući kako je njegova budućnost u Amsterdamu izuzetno neizvjesna.

Naime, Ten Hag nije siguran da će i naredne sezone predvoditi Kopljanike, s kojima ove sezone ostvaruje nevjerovatne rezultate.

"Ukoliko i dalje važe dogovori koje sam s čelnicima kluba ranije postigao i ukoliko su očekivanja u zoni realnih, onda postoji razlog da nastavimo zajedno. Međutim, imam i ja očekivanja ili da ih nazovemo želje. Ako mi klub kaže 'ne', onda bih mogao da odlučim drugačije, da izaberem nešto drugo. Ipak, to mi nije glavna namjera. Ukoliko postoji povjerenje između čelnika kluba i ljudi oko tima, onda nema problema. Mogu izdržati sav pritisak tada, to sam već pokazao", rekao je Ten Hag.

Podsjetimo, Ajaxov šef struke je dvije godine trenirao drugi tim Bayerna, a zanimljivo da se upravo on spominje kao nasljednik Nike Kovača na klupi seniora njemačkog giganta.

U međuvremenu, Ajax se bori za titulu u Holandiji, ali i trofej Lige prvaka, pogotovo nakon pobjede nad Tottenhamom u prvom polufinalnom meču rezultatom 1:0.