Nije zadovoljio
40

Ten Hag ovog ljeta odlazi iz Manchester Uniteda, tri su kandidata za zamjenu

N. K.
Erik Ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Erik Ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski trener Erik ten Hag predstojećeg ljeta napustit će Manchester United, piše italijanski stručnjak za transfere Gianluca di Marzio.
Iako je Ten Hag u klub stigao krajem pretprošle sezone, u prve dvije godine u Manchesteru nije isporučio očekivani učinak.

United je prošle sezone bio treći na tabeli sa 14 bodova zaostatka za Cityjem, ali je osvojio Liga kup i činilo se kako je to dobar zalog za daljnje uspjehe.

Međutim, ove sezone je tek osmi na tabele pa će uslijediti promjena na klupi, a Di Marzio navodi i kako postoje već tri kandidata za klupu Crvenih vragova.

Prvi je italijanski stručnjak Roberto De Zerbi koji je dvije sezone sjajno vodio Brighton i smatra ga se jednim od najvećih talenata među trenerima na svijetu.

Mauricio Pochettino je drugi kandidat nakon što je jučer dobio otkaz u Chelseaju pa bi nakon Espanyola, Southamptona, PSG-a i Tottenhama mogao preuzeti još jedan veliki klub.

Kao treća potencijalna zamjena za Ten Haga spominje se i Kieran McKenna, 38-godišnji Englez koji je ove sezone izborio povratak Ipswicha u prvu ligu.