Predsjednik FK Borac
506

Tegeltiji se nisu svidjeli tekstovi o ofsajdu, od sada će na stadion moći ući samo "lojalni" mediji

E. B.
Tegeltija tvrdi da ovo nije ofsajd (Foto: Screenshot)
Tegeltija tvrdi da ovo nije ofsajd (Foto: Screenshot)
Mnogo se prašine diglo nakon sinoćnje utakmice između Borca i Sarajeva (1:1) kada je Borac u posljednjim minutama iz očitog ofsajda došao do izjednačenja i jednog boda protiv ekipe Sarajeva.
Vijest o sudijskoj lakrdiji u Banjoj Luci prenijeli su svi mediji u Federaciji Bosne i Hercegovine, dok su se oni u manjem bh. entitetu "pravili slijepi" i za njih nije bilo ništa sporno.

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija je odmah nakon meča poručio "hejterima iz Sarajeva" da ofsajda nije bilo.

"Ovi k'o fol novinarima - hejterima iz Sarajeva, koji su već zaključili da je gol postignut iz ofsajda: Rekoh vam štedite otrov, trebat će vam još! Inače, Kvržić nije bio u ofsajdu, a igrači koji jesu nisu učestvovali u golu, stručnjaci!", napisao je Tegeltija na Twitteru u 21:54.

No, na tome se Tegeltija nije zaustavio. Sat vremena kasnije Tegeltija se ponovo oglasio na Twitteru i objavio da je donio odluku da zabrani ulazak na stadionu medijima koji, očito, nisu lojalni Borcu i koji pišu istinu.

Iako su mediji u FBiH kritikovali isključivo suđenje na sinoćnjoj utakmici, kao uostalom i na svakoj utakmici u kojoj arbitri prave greške koje rezultiraju pogocima, Tegeltija je, očito, to shvatio kao napad na Borac.

"Svim medijima i novinarima koji vrijeđaju i omalovažavaju FK Borac ili nekoga iz FK Borac, Banje Luke, Republike Srpske, te publiku i navijače u Banjoj Luci ubuduće će biti uskraćene novinarske akreditacije i pristup Gradskom stadionu u Banjoj Luci, te svaka druga saradnja", poručio je Tegeltija.