Nogomet
28

Tatomirović nakon odlaska iz FK Sarajevo: U mom bordo srcu zauvijek ostaje ljubav prema klubu, gradu i ljudima

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo i defanzivac Ivan Tatomirović zvanično su dogovorili sporazumni raskid saradnje te bivši kapiten kluba, koji je na 137 službenih utakmica nosio bordo-bijeli dres neće u proljetnom dijelu takmičarske sezone nastapiti za Sarajevo.

Dvadesetšestogodišnji Tatomirović je stigao u redove Fudbalskog kluba Sarajevo iz Srema u zimskom prelaznom roku sezone 2011/12, a u protekle četiri godine nastupajući za Bordo ekipu osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, naslov prvaka države te je igrao četiri evropska ljeta, uključujući tri puta kvalifikacije za Evropsku ligu i ovogodišnji nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

“Kada sam došao u FK Sarajevo, bilo je to bez velike medijske buke i na takav način odlazim. U klubu sam proveo četiri prelijepe godine. Bilo je uspona i padova, lijepih trenutaka, kojih ću se uvijek sjećati. Žao mi je što odlazim na ovakav način, nisam to očekivao, ali to je nogomet, ujedno i život. Jedna lijepa bajka je za mene završena, stavljena je tačka na kraju i vrijeme je da počne novi red i druge priče. Želim karijeru nastaviti u inostranstvu, imam nekoliko opcija i u narednom periodu ću donijeti odluku koja je najbolja opcija za mene”, kazao je Tatomirović, osvrnuvši se na njegove najljepše trenutke u dresu FK Sarajevo.

Prisjetio se nekih od najznačanijih nastupa za tim sa Koševa.

“Mnogo toga lijepog sam doživio nastupajući za FK Sarajevo, a izdvojio bih utakmice sa Levskim, Atromitosom i Borusijom te naravno pobjede nad Željezničarom na Grbavici i na Koševu. To su utakmice na koje mi sjećanja nikada neće izblijediti. Svakako, tu moram i da spomenem utakmicu sa Slobodom i osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine. U tom trenutku ništa drugo na svijetu nije postojalo, jednostavno neopisiv osjećaj, nešto naljepše…”, dodao je srbijanski defanzivac.

Na kraju razgovora za zvaničnu klupsku stranicu, Tatomirović je prenio svoju poruku za saigrače, navijače i simpatizere kluba.

“Ima jedna pjesma 'Ako odeš nek ostane ljubav'. Pjesma je otpjevana, ali će u mom bordo srcu zauvijek ostati ljubav prema ovom klubu, gradu i ljudima. Hvala ljudima iz kluba, koji su bili tu od prvog dana, prije svega mislim da na Dinu Selimovića, Maida Delića i Emira Salihovića, ali i druge. Sarajevo bez njih nikada ne bi postalo ovo što je danas. Želim se zahvaliti i trenerima koji su me trenirali i naravno, mojim saigračima, koji su bili podrška u teškim trenucima. Želim im svu sreću ovog svijeta i naravno novo slavlje ispred Vječne vatre u maju. Još jednom, veliko hvala navijačima i cijeloj bordo naciji što su bili tu uz nas sve ovo vrijeme. Neka budu i dalje tu, za sve nove generacije koje dolaze i nadam se da će se radovovati sa novim kapitenom isto i još više nego sa mnom. Do sljedećeg viđanja, puno vas pozdravlja sve vaš Tatko”, rekao je za kraj Tatomirović.

U dosadašnjem dijelu sezone Tatomirović je odigrao 14 utakmica, ukupno 1.236 minuta, a u svojoj karijeri u Sarajevu uspio je postići i pet golova.