Otišao u Abhu
0

Tatar se oprostio od FK Sarajevo: Hvala na svemu, bilo je lijepo

K. H.
Banjamin Tatar i Emir Hadžić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Banjamin Tatar i Emir Hadžić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Povremeni bh. reprezentativac Benjamin Tatar kratkom porukom na društvenoj mreži Instagram oprostio se od FK Sarajevo i navijača Bordo kluba nakon što je nedavno kompletirao transfer u saudijski klub Abhu.
Ovaj krilni napadač je nakon nekoliko neprofesionalnih istupa u zadnjim danima ugovora sa Sarajevom i svađe sa saigračem na treningu udaljen s treninga i klub je pokrenulo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika.

Ubrzo nakon toga Tatar je napustio klub i zvanično dogovorio saradnju s klubom iz Saudijske Arabije, no njegov odlazak iz Sarajeva protekao je bez posebnih poruka i iako je donio mnoge radosti navijačima, na kraju nije dobio oproštajnu poruku. Na kraju svega, Tatar se kratko oglasio na Instagramu.

"Hvala na svemu, bilo je lijepo", napisao je Tatar uz kolaž fotografija i dijela lijepih trenutaka koje je proveo u dresu Bordo kluba.

Novi reprezentativac BiH je u Sarajevo stigao iz NK Slaven Belupo, a u bordo dresu upisao 81 nastup te postigao 33 pogotka. Ove sezone odigrao je ukupno 17 ligaških mečeva i postigao je 10 golova, uz četiri asistencije.