Nogomet
157

Tarik Šahović: Nadam se prvom timu Sarajeva, želio bih igrati u Bundesligi

Piše: D. B.
FK Sarajevo je u posljednje vrijeme postao rasadnik mladih talenata, koji dobijaju priliku u prvom timu i pružaju zaista sjajne igre. Zbog svojih su kvaliteta na meti velikih evropskih klubova. Na dobrom putu ka prvom timu svakako je mladi Tarik Šahović, koji trenutno uspješno nastupa za kadete.
Tarik Šahović u dresu FK Sarajevo
Tarik Šahović u dresu FK Sarajevo

Tarik ima 16 godina, učenik je Srednje mašinske tehničke škole, a prve nogometne korake je napravio u timu sa Koševa.

"Nogometom se bavim već sedam godina. Moj prvi i zasad jedini klub je FK Sarajevo. Do sada sam s mladim selekcijama osvajao razne turnire, a nadam se i novim uspjesima. Moj igrački uzor je Edin Džeko", izjavio je Šahović, koji igra na poziciji napadača.

Poznat je po svom talentu i požrtvovanosti na terenu, a može se pohvaliti i pogocima protiv ljutog rivala Željezničara.

"Bordo dres mi puno znači, a najviše se radujem utakmicama sa rivalom Željezničarom. Derbi je posebna utakmica koju čekam s nestrpljenjem. Imao sam sreću i da postižem pogotke u tim utakmicama. Nemoguće je opisati osjećaj kad postignete gol u derbiju i to za pobjedu. Ponosan sam na to što sam svojoj ekipi i navijačima priredio veliku radost", rekao je mladi nogometaš FK Sarajevo.

Njegov glavni cilj je napredovati i zaslužiti mjesto u prvom timu tima sa Koševa.

"Sada mi je najvažnije da uspijem u nogometu i da dožem do prvog tima. Nadam se da će se to dogoditi za nekoliko godina, a ja ću do tad raditi i truditi se. O tome sanjam, iako imam obaveza i u školi, pa je to sve teško uskladiti, ali nekako uspijevam u tome", kazao je Šahović, koji se ove godine nada tituli sa svojim vršnjacima.

"Moji saigrači i ja sigurno možemo napraviti veliki uspjeh i ostvariti naš cilj, a to je naslov prvaka. Imamo dobre igrače, a izdvojio bih Anesa Vazdu, Edina Rastodera i Kemala Salihagića", istakao je Šahović.

Poziv u mlađe selekcije reprezentacije BiH još uvijek nije dobio.

"Selektor me nije pozivao, ali se nadam da će se to promijeniti i da ću zaslužiti državni dres. O tome sanja svaki igrač", izjavio je mladi Tarik.

U budućnosti bi volio igrati u Bundesligi.

"Bilo bi lijepo okušati se u Bundesligi. Ona me najviše privlači jer mi odgovara njemački stil igre", završio je Šahović.