Bez dlake na jeziku
9

Taribo West otkrio šokantne detalje iz karijere: Mafija me otjerala iz Milana

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni nigerijski nogometaš Taribo West iznio je teške optužbe na račun italijanskog AC Milana koji je optužio da je pod utjecajem mafije kreirao njegov prisilan odlazak iz kluba.

West je u Milan došao iz Intera 2000. godine, ali je u ekipi Alberta Zaccheronija odigrao samo četiri meča, nakon čega je napustio klub i otišao u daleku Englesku.

Ovaj nogometaš kaže da je mafija kreirala lažnu sliku da je on povrijeđen, što nije bila istina, a da je pozadina svega toga bio strah da West ne uzme mjesto u prvoj postavi nekom od "senatora u svlačionici", što su tada bili Maldini i Costacurta.

"Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći kako bih ja što prije završio svoju misiju u Milanu. Prvo su u medije plasirali informaciju da sam povrijeđen, sa željom da me izbace iz ekipe, a ljekari su dobili mito da to potvrde. Naravno, to je bila laž. Napravili su to jer je mafija bila užasnuta mogućnošću da jedan Afrikanac preotme mjesto nekom od senatora u svlačionici", kazao je West.

Dalje, West je otkrio da je za njegove usluge bio zainteresovan Liverpool, ali je ipak odlučio otići u Derby County.

"Liverpool se ubrzo javio i poslao ponudu, ali sam na kraju ipak potpisao za Derby County", otkrio je West.

West je u karijeri igrao za Auxerre, Inter, Milan, Derby, Kaiserslautern, Partizan, a karijeru je završio u Paykanu 2007. godine. U dresu nogometne reprezentacije Nigerije odigrao je 42 utakmice.