Na Svjetskom prvenstvu
3

Taribo West otkrio kako su seksualne avanture koštale Nigeriju na Svjetskom prvenstvu

F. Z.
Taribo West (Foto: EPA-EFE)
Taribo West (Foto: EPA-EFE)
Legendarni reprezentativac Nigerije Taribo West prisjetio se u razgovoru s medijima u ovoj zemlji utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

Nogometna reprezentacija Nigerije igrala je odlično na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Savladali su Špance i Bugare u grupnoj fazi i prije duela s Paragvajem osigurali prvo mjesto u grupi D. Uslijedila je utakmica s Danskom, a Nigerija je doživjela katastrofu (1:4) na Stade de Franceu.

"Čitao sam izvještaje o tome da su neki nogometaši posjećivali noćne klubove i vozili se limuzinama tokom Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine. Iskreno, o tome ne znam ništa", rekao je West i dodao:

"Ono što znam je da su neki nogometaši dovodili žene u kamp reprezentacije. To sam vidio. Bile su to Afrikanke koje su došle da gledaju utakmice i koje su se zaljubile u naš tim zbog načina na koji smo igrali u grupnoj fazi. Bilo je lako tim nogometašima da ih namame u svoje sobe."

Bivši nogometaš milanskih velikana kaže kako su njegovi saigrači bili nespremni za duel s Dancima.

"Zbog toga na dan utakmice mnogo nogometaša nije imalo snage da se suprotstavi Danskoj. Bili su umorni nakon noći koju su proveli sa ženama. Vikao sam na njih na terenu. Bio sam jako ljut na njih. Sve su to uradili jer su mislili da ćemo lako pobijediti Dansku", rekao je West.