Nakon Milana
324

Talijanski mediji: Džeko je rasni strijelac, on je ključna razlika na terenu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Derbi meč sedmog kola Serije A u kojem je Roma slavila rezultatom 2:0 na San Siru protiv Milana i dalje je medijska tema s Apenina i sve detaljnije analiziraju ovaj meč.

Podsjećamo, Roma je slavila rezultatom 2:0, pogotke za rimsku Vučicu postigli su Edin Džeko i Alessandro Florenzi u 72. i 75. minuti, a sve nade za poravnanje Rossoneri su izgubili kada je Hakan Calhanoglu napustio teren zbog crvenog kartona koji je dobio u 80. minuti.

U analizi derbi utakmice sedmog kola Corriere dello Sport piše da je osnovna razlika između Rome i Milana ta što Rimljani u svom sastavu imaju rasnog strijelca.

"Glavna razlika između Rome i Milana: Rimljani imaju rasnog strijelca, jednog od najboljih napadača u Evropi, dok Milan to nema", napisali su u analizi utakmice, a nakon toga nastavili: "Bombarder Edin Džeko trčao je s jedne na drugu stranu terena, a odbrambeni igrač Milana Mateo Musacchio ga je bez previše uspjeha pokušavao stići", stoji u tekstu.

Džeko je na početku drugog poluvremena dobio i žuti karton nakon što glavni sudija meča Luca Banti nije dosudio očigledan faul nad najboljim strijelcem u historiji nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon sedam odigranih utakmica Edin Džeko ima sedam postignutih pogodaka kojima je dodao i jednu asistenciju, a na prvom mjestu liste strijelaca je Paulo Dybala koji je postigao deset pogodaka.