|

Talijani uvode reforme kako bi spasili svoj nogomet

Talijani uvode reforme kako bi spasili svoj nogomet
16
F
FENA
21.11.2014. u 13:19
11
komentara
16

dijeljenja
Talijani uvode reforme kako bi spasili svoj nogomet
Talijanski nogometni savez (FIGC) predstavio je u petak niz reformi koji bi trebali izvući talijanski klupski i reprezentativni nogomet iz krize.
Niz odluka koje FIGC namjerava provesti u februaru 2016. godine već su pozdravili gotovo svi profesionalni klubovi u Italiji, a i mediji smatraju da bi reforme trebale pomoći i talijanskoj reprezentaciji koja se nije proslavila na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada se oprostila od takmičenja već u grupi.

Među najvažnijim promjenama FIGC-a jest ograničenje igračkog kadra u profesionalnim klubovima na 25 nogometaša, uz obavezno uključivanje domaćih igrača, pa tako među tih 25 igrača barem četiri moraju biti rođeni u Italiji, a barem četvorica moraju biti iz vlastitoga omladinskoga pogona.

"Moramo hitno napraviti promjene da spasimo naš nogomet i naše mlade igrače koji u ovim uvjetima ne mogu napredovati", kazao je direktor Serie A Maurizio Beretta.

Prošli mjesec je nekadašnji reprezentativac Fabio Quagliarella kazao kako u "Seriji A ima previše neupotrebljivih stranih igrača koji zauzimaju mjesta talijanskim igračima iz Druge i Treće lige".

FIGC namjerava pooštriti kriterije za dovođenje nogometaša izvan Europske unije.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...