U-21 reprezentativac
57

Talentovani napadač BiH iz Slovenije uporedio ove dvije reprezentacije: Imamo više talenta od njih

D. P.
Bristrić je vrlo efikasan u reprezentaciji (Foto: Nogometni savez BiH)
Bristrić je vrlo efikasan u reprezentaciji (Foto: Nogometni savez BiH)
Talentovani napadač mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Admir Bristrić, koji igra u slovenačkoj Olimpiji, uporedio je nogomet u ove dvije zemlje uoči duela U-21 selekcija.

Slovenija i BiH se u petak sastaju u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a duel se igra u Murskoj Soboti.

Admir Bristrić (20) je jedan od najvećih talenata među napadačima u omladinskim selekcijama BiH, a na devet utakmica za U-21 tim postigao je pet golova. Bit će i najveća prijetnja Slovencima u predstojećem duelu.

Kao neko ko nastupa u Sloveniji, jer je član Olimpije iz Ljubljane, uporedio je nogometaše ove selekcije s mladim Zmajevima. Ističe da smo mi talentovaniji od Slovenaca.

"Osjećam se izvanredno. Već tri dana smo zajedno na okupljanju i vjerujem da nas očekuju izvrsne pripreme. Naš cilj je jasan - putujemo u Sloveniju po važne bodove koji su od ključne važnosti za nas. Smatram da su najvažniji faktori našeg uspjeha isključivo želja i volja, te taktička disciplina. Duboko vjerujem u kvalitet naše ekipe i smatram da imamo više talenta od naših protivnika", rekao je napadač Olimpije iz Ljubljane.

Bristrić najavljuje šansu da se mladi nogometaši BiH osvete jer su u prvom meču Slovenci slavili na Grbavici.

"Ova utakmica je prilika da im se revanširamo za prošli susret na Grbavici. Kada govorim o našoj motivaciji za ovu utakmicu, na skali od 0 do 10 ocjenjujem je desetkom. Od trenutka kada smo se okupili sa trenerom Jankovićem, osjeti se jedinstvo i predanost timu. Svako novo lice koje se pridruži brzo se prilagođava našoj ekipi, što je izuzetno važno za naš uspjeh", zaključio je mladi Ofanzivac.

Izabranici Igora Jankovića sutra putuju u Sloveniju, a utakmica će biti odigrana 22. marta u Murskoj Soboti u 18 sati.