Misle na budućnost
58

Talentovani Irfan Ramić potpisao trogodišnji ugovor s FK Sarajevo

N. K.
Irfan Ramić (Foto: FK Sarajevo)
Irfan Ramić (Foto: FK Sarajevo)
Odlični nastupi u Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo i sjajni utisci s pripremama prvog tima ove zime skrenule su pažnju stručnog štaba našeg kluba na Irfana Ramića.
Talentovani ofanzivac potpisao je danas trogodišnji ugovor s FK Sarajevo i na taj način klub je potvrdio svoje opredjeljenje u integrisanju većeg broja igrača iz vlastite Akademije u prvi tim.

Ramić je rođen 4. marta 2004. godine i ima 17 godina. U zimskom periodu je priključen prvom timu, zabilježio je nastupe na brojnim prijateljskim utakmicama i svojim driblinzima i brzinom opravdao je svoj poziv u prvim tim te zaslužio višegodišnji ugovor s Bordo klubom.

"Osjećaj je fenomenalan. Drago mi je što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Zahvalan sam klubu na prilici i povjerenju. Želim to opravdati svojim radom i nastupima u najdražem dresu", rekao je Ramić, dodavši:

"Veliko hvala dugujem stručnom štabu na prilici da budem sa prvim timom na pripremama. Utisci su odlični. Ekipa me odlično prihvatila u svoje redove i osjeća se odgovornost i korektan odnos starijih igrača prema mlađima. Želja mi je da budem u fokusu trenera i da zaslužim priliku da upišem svoje prve službene minute."