"Nemam koristi"
53

Taksista pronašao Neuerov novčanik pa se šokirao "mizernom nagradom": Ovo je sprdnja

K. H.
Manuel Neuer (Foto: EPA-EFE)
Manuel Neuer (Foto: EPA-EFE)
Njemački golman Maneu Neuer prije nekoliko sedmica izgubio je novčanik u taksiju, a iako je pošteni taksista pronašao novčanik i vratio ga "jedinici" Bayerna, na kraju ga je optužio da je škrt i da nije dobio dovoljno dobru nagradu, piše Bild.

Navodi se da se spomenuta situacija desila prije nekoliko sedmica i da je Neuer bio suvozač s taksistom Hazirom, koji je odvukao njemačkog golmana i njegovog prijatelja do stambene zgrade u četvrti "Lehel". Na kraju smjene i dok je čistio automobil, pronašao je novčanik koji pripada Neueru.

"U njemu je bilo Neuerovo ime i adresa", rekao je taksista otkrivši da je u novčaniku našao 800 eura u gotovini, Visa Card Platinum i crnu Mastercard.

Bild dalje piše da je taksista pokušao pronaći Neuera i da mu je otišao direktno na vrata, a nakon što ga tamo nije pronašao, kao ni u trening centru Bayerna, odlučio je isporučiti novčanik njegovom menadžeru te mu je ostavio svoje podatke vjerujući da će dobiti poklon kakav zaslužuje.

Dvije sedmice nakon toga, od Neuera je poštom dobio nepotpisani dres, što je kod njega izazvalo gorko razočarenje. Za svoj trud je, navodi, prešao najmanje 120 kilometara.

"Ova nagrada je šprdnja. Imam četvero djece, a s dresom ne mogu ništa i nemam nikakvu korist od njega", rekao je taksista.