Traka nije bitna
50

Tako to radi istinski lider: De Rossi ušao u igru i odbio preuzeti kapitensku traku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak Rome Daniele De Rossi u meču protiv Bologne ušao je u drugom poluvremenu, a navijači rimskog kluba pohvalili su potez ovog igrača koji je prilikom ulaska u igru odbio preuzeti kapitensku traku od Alessandra Florenzija.

De Rossi je u igru ušao u 68. minuti umjesto Justina Kluivert, a čim je prvi kapiten Rome kročio na teren, Florenzi mu je prišao i bacio kapitensku traku, kao što se uvijek radilo kada je u igru ulazio Francesco Totti.

Ipak, De Rossi je ljutito odmahnuo rukama i vratio je traku Florenziju, a zbog ovog poteza je dobio puno pohvala preko društvenih mreža gdje su navijači istakli da kapitenska traka nije prva stvar o kojoj se treba razmišljati nakon ulaska na teren.

De Rossi je meč ipak završio s trakom na ruci s obzirom na to da je Florenzi u 83. minuti napustio igru, a prilikom izlaska s terena prišao je De Rossiju i stavio mu je traku na lijevu ruku.

Podsjećamo, Roma je golovima Kolarova i Fazija stigla do pobjede od 2:1 te je tako zadržala korak za Milanom i Interom u borbi za jednu od pozicija koja naredne godine vodi u Ligu prvaka.