Odgovorite u anketi
56

Takmičar u "Milijunašu" ispao na nogometnom pitanju: Čini se lako, znate li odgovor?

D. P.
Pitanje koje je koštalo takmičara (Foto: HRT / Screenshot)
Pitanje koje je koštalo takmičara (Foto: HRT / Screenshot)
U sinoć održanoj epizodi hrvatskog kviza "Milijunaš" u programu HRT-a takmičar je ispao na naizgled laganom nogometnom pitanju koje je uključivalo četiri proslavljena šampiona.

Jedan takmičar stigao je do 10. pitanja, no tu je njegova igra okončana, uprkos tome što je iskoristio i džoker-olakšicu 50:50.

"Koji je nogometaš u sezoni neposredno nakon osvajanja Svjetskog prvenstva igrao za drugoligaša?", glasilo je pitanje. Naravno, za nogometne fanatike ovo nije bilo teško pitanje, no zanima nas da li biste vi znali odgovor. Odgovorite nam u anketi.

Među ponuđenim odgovorima bile su četiri nogometne legende, a to su Philipp Lahm, Gianluigi Buffon, Roberto Carlos i David Villa.

Takmičar nije bio siguran pa je odmah iskoristio džoker "50:50". Izbor je spao na samo dva imena, Buffona i Villu, ali mu ni to nije pomoglo pa je pogrešno izabrao španskog nogometaša.

Naravno, tačan odgovor je Gianluigi Buffon koji je 2006. godine osvojio Svjetsko prvenstvo s Italijom, a onda sa svojim Juventusom morao igrati drugi rang takmičenja jer je izbačen iz Serije A nakon afere Calciopoli.

Zanimljivo, David Villa, kojeg je takmičar smatrao tačnim odgovorom, u narednoj sezoni osvojio je Ligu prvaka. Sa Španijom je postao prvak svijeta 2010. godine, a onda s Barcelonom 2011. Ligu prvaka tako da je odgovor bio prilično jednostavan onima koji prate nogomet.